Valokuvaaja Jone Matilainen

Pieksämäkeläinen valokuvaajayrittäjä, aviomies ja perheenisä (s.1975).

Vuonna 2011 Varkauden seudulla aloittanut ja sittemmin pieksämäkeläistynyt yritys keskittyy lämminhenkiseen, rentoon ja persoonalliseen valokuvaukseen, sekä digitaalitaiteeseen, mainostuotantoon ja graafiseen suunnitteluun niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin. Palvelut tuotetaan rauhassa ja asiakasta kuunnellen, pyrin välttämään liukuhihnatuotantoja.
Avarat, tyylikkäät ja teknisesti korkealaatuiset studiotilat ja valokuvaamo löytyvät nykyisin osoitteesta Häyrisentie 3  LH 2, kauppatorilla JYSKin kanssa samassa rakennuksessa. Palvelemme joka arkipäivä klo 10-17.

Yrityksille ja yhteisöille tuotetaan laadukkaita ja teknisesti korkealaatuisia kuvauspalveluja (tuotekuvaukset, henkilöstökuvaukset jne) ja tarvittaessa myös graafisen suunnittelun palveluita. Asiakkaina minulla on mm. VR, Osuuspankki, Oma Säästöpankki, Moilas Oy, Pihlajalinna, Telia, Franke ja monta muuta yhteistyökumppaniltaan laatua vaativaa yritystä.

Olen myös opettanut valokuvausta Pieksämäellä ja Varkaudessa, yhteistyötahoina mm. Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, sekä Pieksämäen ja Varkauden sosiaali- ja nuorisotoimet.
Palvelen myös useita tahoja freelance-lehtikuvaajana. (mm. A-Lehdet, AlmaMedia, Pellervo-Media, useita aikakauslehtiä ja webjulkaisuja)

Yksityishenkilöille palvelut kohdentuvat eniten valokuvauspuoleen; hääkuvauksiin, valmistujaiskuvauksiin, perhe/juhlakuvauksiin, muotokuviin, sekä vauva- ja odotusajan kuvaukseen. Tuotan ja valmistan myös laadukkaita kuvatuotteita ja tulosteita oman verkkokaupan kautta ja teen erilaisia vanhojen kuvien korjaus- ja suurennospalveluita. Suunnittelen myös erilaisia personoituja kutsu-, kiitos- ja esim. onnittelukortteja, sekä valokuvaamosta saat myös viralliset passi- ja lupakuvat heti mukaan.

Tulevaisuudessa yrittäjällä siintelevät visioissa normaalin työskentelyn lisäksi useamman vuoden kestävä valokuvataideprojekti Road to Valhalla, kirjan julkaisu, sekä pidemmät kuvausmatkat ulkomaille. Asiakastöitä olen tehnyt tähän mennessä kattavasti kotimaassa, sekä Ruotsissa, Espanjassa ja Italiassa.

Valokuvausopinnot:
- AV-viestinnän tutkinto, SAKKY, Varkaus, 2011

- Media-alan ammattitutkinto, valokuvaaja, VVI, Tampere, 2020-21

- Media-alan erikoisammattitutkinto, valokuvaajamestari, VVI, Tampere, 2021-23


Valokuvanäyttelyt:
- "Mourning - Explorations in Sorrow", 2013
- "Sydämeni Matka", yhteisnäyttely, 2015
- "RO4R"- jatkuva onlinenäyttely, 2016 ->
- "+ - 13", yhteisnäyttely, 2019
- "Kipinästä Kasvuun", opetusnäyttely, 2019
- "Road to Valhalla", 2021


Yritykselläni on Asiakastiedon myöntämä Suomen Vahvimmat- sertifiointi.

Olen Suomen Ammattivalokuvaajat RY:n jäsen.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry on maamme suurin ja vanhin ammattivalokuvaajien edunvalvontajärjestö, se on perustettu vuonna 1919. Sen jäsenet ovat monitaitoisia valokuvaajia, joiden erikoistumisaloja ovat mm. muoto- ja mainoskuvaus sekä videokuvaus. Jäseniä yhdistää tilauksesta tuotettava ammattikuva.

Kuvaajayrittäjän elämää ja töitä Instagramissa:

Using Format