Valokuvaaja / Valokuvaajamestari Jone Matilainen

TUMMIA SÄVYJÄ TULKITSEVA,TARINOITA KERTOVA, PALKITTU AMMATTIVALOKUVAAJA.

HUIPPUTASON YRITYSVALOKUVAUSPALVELUT MODERNEISSA TUOTANTOTILOISSA.


Vuonna 2011 Varkauden seudulla aloittanut ja sittemmin pieksämäkeläistynyt yritys keskittyy lämminhenkiseen, rentoon ja persoonalliseen valokuvaukseen, sekä digitaalitaiteeseen, mainostuotantoon ja graafiseen suunnitteluun niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin. Palvelut tuotetaan rauhassa ja asiakasta kuunnellen, pyrin välttämään liukuhihnatuotantoja.
Avarat, tyylikkäät ja teknisesti korkealaatuiset 220m2 studiotilat ja valokuvaamo löytyvät nykyisin osoitteesta Häyrisentie 3  LH 2, kauppatorilla JYSKin kanssa samassa rakennuksessa. Palvelemme joka arkipäivä klo 10-17.

Yrityksille ja yhteisöille tuotetaan laadukkaita ja teknisesti korkealaatuisia kuvauspalveluja (tuotekuvaukset, henkilöstökuvaukset jne) ja tarvittaessa myös graafisen suunnittelun palveluita. Asiakkaina minulla on mm. VR, Osuuspankki, Oma Säästöpankki, Moilas Oy, Pihlajalinna, Telia, KWC Nordics, Aikawa Fiber Technologies, JYSK Finland, Metsä Group ja monta muuta yhteistyökumppaniltaan laatua vaativaa yritystä.

Olen myös opettanut valokuvausta Pieksämäellä ja Varkaudessa, yhteistyötahoina mm. Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, sekä Pieksämäen ja Varkauden sosiaali- ja nuorisotoimet. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy on myös työllistänyt minua ProWay- kurssin vetäjänä.
Vuosien varrella olen palvellut myös useita tahoja freelance-lehtikuvaajana. (mm. A-Lehdet, AlmaMedia, Sanoma Oy)

Yksityishenkilöille palvelut kohdentuvat eniten valokuvauspuoleen; hääkuvauksiin, valmistujaiskuvauksiin, perhe/juhlakuvauksiin, muotokuviin, sekä vauva- ja odotusajan kuvaukseen. Tuotamme ja valmistamme myös laadukkaita kuvatuotteita ja tulosteita oman verkkokaupan kautta, sekä myymälästä myyden ja teemme erilaisia vanhojen kuvien korjaus- ja suurennospalveluita. Suunnittelen myös erilaisia personoituja kutsu-, kiitos- ja esim. onnittelukortteja, sekä valokuvaamostamme saat myös viralliset passi- ja lupakuvat heti mukaan joka arkipäivä.

Tulevaisuudessa yrittäjällä siintelevät visioissa normaalin työskentelyn lisäksi useamman vuoden kestävä valokuvataideprojekti Road to Valhalla, kirjan julkaisu, sekä pidemmät kuvausmatkat ulkomaille. 

Asiakastöitä olen tehnyt tähän mennessä kattavasti kotimaassa, sekä Ruotsissa, Iso-Britanniassa, Espanjassa ja Italiassa. Kisarintamalla menestystä on tullut Finnish Photo Awardseissa, sekä kansainvälisissä FEP Awards- kilpailuissa.

Valokuvausopinnot:


- AV-viestinnän tutkinto, SAKKY, Varkaus, 2011

- Media-alan ammattitutkinto, valokuvaaja, VVI, Tampere, 2021

- Media-alan erikoisammattitutkinto, Valokuvaajamestari, VVI, Tampere, 2023


Valokuvanäyttelyt:
- "Mourning - Explorations in Sorrow", 2013
- "Sydämeni Matka", yhteisnäyttely, 2015
- "RO4R"- onlinenäyttely, 2016 - 2020
- "+ - 13", yhteisnäyttely, 2019
- "Kipinästä Kasvuun", opetusnäyttely, 2019
- "Road to Valhalla", 2021 ->


Yritykselläni on Asiakastiedon myöntämä Suomen Vahvimmat- sertifiointi.

Olen Suomen Ammattivalokuvaajat RY:n jäsen.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry on maamme suurin ja vanhin ammattivalokuvaajien edunvalvontajärjestö, se on perustettu vuonna 1919. Sen jäsenet ovat monitaitoisia valokuvaajia, joiden erikoistumisaloja ovat mm. muoto- ja mainoskuvaus sekä videokuvaus. Jäseniä yhdistää tilauksesta tuotettava ammattikuva.

Using Format